Ще ви разкрия историята на красивата коса, която баба ми ми

...
Ще ви разкрия историята на красивата коса, която баба ми ми
Коментари Харесай

Залейте косата с 1 супена лъжица ракия преди лягане: Прави чудеса!

Ще ви разкрия историята на красивата коса, която баба ми ми описа преди доста години, когато я попитах по какъв начин стои толкоз добре прическата й, постоянно е на равнище и нито един косъм не изпъква. Не става дума за някакъв безценен шампоан или еликсир, а за нещо положително, остаряло и познато!

Почитателите на домашния алкохол са добре осведомени с чувството за „ огън “ в тялото след изпиване на чаша ракия – добре знае се, че това се случва заради способността на ракията да подтиква кръвообращението.

 ракия за скалпа

И макар че множеството лечебни тинктури се подготвят с ракия, не се предлага те да се одобряват постоянно за дълъг интервал от време и не се предлага да се пият огромни количества от този обичан алкохол. Въпреки това ракията може да бъде добър съдружник, когато става въпрос за хубостта. Но не би трябвало да го пием, а да го сложим на главата си!

Ракията подтиква кръвообращението, тъй че щом я нанесете на върха на главата, ще започнете да усещате топлота и изтръпване. Процедурата за нанасяне е доста елементарна: вземете дребна опаковка (баба ми постоянно я имаше в обособена бутилка, която държеше в банята) и нанесете непосредствено върху скалпа.

 масаж с ракия

За да е по-удобно, можете авансово да я загреете малко. След това разтрийте течността с пръсти с кръгови придвижвания и като употребявате единствено върховете на пръстите, без да употребявате нокти или мощни придвижвания.

След като се уверите, че ракията е отмерено разпределена на всички места, наведете главата си надолу (така че косата ви виси над коленете) и продължете с масажа още няколко минути. Ще усетите, че кожата ви се затопля доста бързо, а лекото изтръпване не би трябвало да ви тормози.

 маска с ракия

В допълнение към подобряването на кръвообращението, ракията е мощен почистващ препарат за кожата, тъкмо от което се нуждаят множеството девойки и дами в днешно време. А точно, от ежедневната приложимост на химически опаковки, балсами, кремове, пяни, лакове, гелове, капки, лосиони, спрейове, серуми и други, порите на кожата се запушват и косата придобива нездравословен тип.

Всичко, което сложите върху косата, остава тук даже след измиване, тъй че води до пренасищане и мощно задръстване на порите. Това се отразява отрицателно на космените фоликули и тяхното качество и постоянно води до нараснал косопад. Ето за какво е належащо понякога да почиствате кожата от всичко, което се е натрупало върху нея – и ракията е най-евтиното и здравословно решение.

След като нанесете ракията върху скалпа по гореописания метод, увийте косата си в алуминиево фолио, по-късно сложете шапка и си легнете по този начин. Или го направете в ден, когато не ви се постанова да напускате дома си, и оставете тази маска да работи толкоз дълго, колкото можете. На идващия ден просто измийте косата си два пъти с шампоан и ще ухае отлично.

Първите резултати се виждат след месец. Може би се чудите за какво да употребявате точно ракия, когато е общоизвестно, че алкохолът изсушава косата и кожата? Тази процедура си има своите тънкости – когато употребявате този тип лекуване, би трябвало да се придържате към три съществени правила:

 маска за коса с ракия

1.РАКИЯТА съдебна експертиза ПРИЛАГА САМО ВЪРХУ КОЖАТА. Не по цялата коса и изключително не по краищата. Една лъжица пакия, която се нанася единствено и непосредствено върху кожата, няма да ни навреди. Нашите по-възрастни родственици са лекували пърхота по този метод и, несъмнено, са имали по-здрава и по-добра коса от нашата.

2. КОМБИНИРАЙТЕ С РАСТИТЕЛНО МАСЛО. Зехтин, кокосово, орехово… Дори нормално слънчогледово олио, в случай че нямате нищо друго. Маслото ще помогне за хидратирането на кожата и няма да анулира резултата на ракията, т.е. възстановяване на циркулацията. Нанесете маслото по цялата дължина на косата, изключително по краищата, тъй като тези елементи постоянно се нуждаят от спомагателна хидратация.

3. ВЕДНЪЖ ИЛИ ДВА пъти седмично. Това домашно лекуване не е за всеки ден. Процедурата е предопределена за тези, които желаят да подтикват космения фоликул, без значение дали косата е почнала да пада повече или е изтънял косъмът. Въпреки това, в случай че имате псориазис или различен кожен проблем, не използвайте никакъв артикул, без преди този момент да се консултирате с кожен лекар.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР